Echografie

Via echografie hebben de dierenartsen snel zicht op de inwendige organen, bijv. de lever, nieren, hart, blaas, prostaat, milt en baarmoeder van uw huisdier. Ook kunnen wij met echografie bepalen of een dier drachtig is. Een eventuele dracht en het aantal vruchtjes kunnen we tussen de 28e en 32e dag vaststellen.

Röntgen

In onze speciaal ingerichte röntgenruimte, maken we foto’s van bijvoorbeeld botten en gewrichten, borst- en buikholte. De digitale opnames zijn via het computerscherm direct geschikt voor beoordeling. Daardoor kunnen we de uitslag direct met u bespreken.

Operatie

Naast standaard ingrepen als castratie en sterilisaties voeren wij ook operaties aan bijvoorbeeld maag, darmen, milt en blaas, keizersnede en ingrepen om tumoren te verwijderen.
In onze steriele operatiekamer vindt u moderne apparatuur zoals ademgascontrole, beademingsapparatuur, gasanesthesie en ECG-apparatuur. Opereren doen we bij voorkeur in de ochtend zodat uw dier de rest van de dag onder toezicht kan herstellen.

Tandheelkunde

Het is belangrijk dat u het gebit van uw hond of kat gezond houdt, ook voor de algehele gezondheid.
Via een professionele tandheelkunde unit kunnen wij op een deskundige manier het gebit reinigen en polijsten. Het tandplaque wordt verwijderd via een ultrasone reiniging, zodat het glazuur van de tanden niet beschadigd. Vervolgens polijsten wij het gebit waardoor tandplaque minder kans heeft om opnieuw aan te hechten

Laparoscopie

Laparoscopisch steriliseren is een vernieuwde, verfijnde techniek die gebruikt wordt om een teef onvruchtbaar te maken. Bij een laparoscopie (ook wel kijkoperatie genoemd) voor een sterilisatie krijgt uw huisdier slechts 2 kleine wondjes in de buik. Via deze gaatjes worden camera en instrumenten naar binnen gebracht. Hierdoor is het mogelijk om een mooi overzicht van de buik te krijgen. Dankzij de twee kleine gaatjes in de buik heeft uw dier ook na de operatie veel minder last.

Laboratorium

Voor een goede diagnose  kunnen we in ons laboratorium diverse onderzoeken uitvoeren, zoals een bloed- of urineanalyse, een bacteriologisch- of microscopisch onderzoek of een schimmelkweek. Het grote voordeel van een eigen laboratorium is dat de resultaten snel bekend zijn en eventuele aanvullende onderzoeken direct kunnen worden afgenomen of eventuele behandeling van uw dier direct kan worden ingezet.