Aqua Coolkeeper koelband

Maak van uw hond geen hotdog.
Houdt uw hond koel met de Aqua Coolkeeper koelband!

Honden hebben bijna geen zweetklieren, ze kunnen hun lichaamstemperatuur reguleren door te hijgen of te zweten via hun voetkussentjes. Een hond kan op deze manier echter maar een klein deel van zijn overtollige lichaamswarmte kwijt.

De koelband helpt uw hond op een veilige en verantwoordelijke manier om koel en gezond te blijven.

In de halsband zitten meerdere reservoirs met koelkristallen die de slagaders in de nek bedekken. Doordat de slagaders aan de oppervlakte van de huid liggen, stroomt het bloed direct langs de halsband waardoor het gehele lichaam uiteindelijk verkoeling ondervindt. U kunt het effect vergelijken met het houden van de polsen onder stromend koud water.

Hoe gebruikt u de koelband?

  • Voordat u de koelband bij uw hond om doet legt u deze in koud water. Tijdens het onderdompelen worden de koelkristallen geactiveerd. Hoelang u de koelband onderdompeld, is afhankelijk van de maat. Elke maat heeft een maximale onderdompeltijd en een maximale dikte die in water bereikt mag worden. Overschrijd deze limieten niet, want dan bestaat het risico dat de koelkristallen door de naden naar de buitenkant komen.

    Maten XXS t/m XS+ hebben een maximale onderdompeltijd van 30 seconden. Maten S t/m XXL hebben een maximale onderdompeltijd van 10 minuten.
  • Laat de koelband na het onderdompelen drogen en leg deze +/- 10 minuten in de koelkast. Doe de halsband niet direct vanuit de koelkast om, dit kan té koud zijn voor uw dier wat onprettig aanvoelt.

Als de koelband bij gebruik niet meer koel is hoeft u de koelband alleen even in de koelkast te leggen zodat de band weer afkoelt. Na 3-4 dagen zijn de koelkristallen geslonken en kunt u de koelband opnieuw in het water dompelen.

Let op!

  • De koelband mag niet in de wasmachine, u mag de koelband wel schoon maken met een handwasje met een mild wasmiddel, of met koud of warm water.
  • Leg de koelband niet in de vriezer: daar gaan de koelkristallen van kapot.
  • De koelband kan niet tegen zout water, benzine of diesel, alcohol en bleekmiddelen of chloor.
  • Zorg ervoor dat de koelband droog is voordat u deze opbergt, dit kan enkele dagen duren.