Lentekriebels met korting

De lente is in aantocht, het aantal uren daglicht neemt toe: waardoor de hormonen gieren door het lijf van uw huisdier!

Veel poezen worden in deze periode krols. De krolsheid duurt gemiddeld 4-8 dagen. Wordt het dier tijdens de krolsheid niet gedekt, dan volgt de volgende krolsheid meestal na 3 weken (afhankelijk van ras en leefomgeving).

Katers gaan opzoek naar de krolse dame. Als uw poes ouder is dan 6 maanden, is de kans groot dat ze drachtig terugkomt. Een kat heeft namelijk een geïnduceerde ovulatie. Een geïnduceerde ovulatie wil zeggen dat de eisprong wordt veroorzaakt door prikkeling van de vaginawand (dekking). Voor dit doel heeft een kater op zijn penis een soort weerhaakjes. Zonder deze prikkeling van de vaginawand treedt de eisprong dan ook niet op.  Het gevolg is dat een poes die niet gedekt wordt dan ook vaak langer krols is. Het voordeel van dit systeem is dat de eisprong vrij snel na de dekking optreedt, en zo de kans op drachtigheid na een dekking erg groot is.

Om ongewenste nestjes te voorkomen, vechtpartijen te beperken en seksueel overdraagbare ziektes terug te dringen, is ons advies om uw kat te laten castreren.

Na de castratie is het belangrijk om uw kat op een voeding te zetten speciaal ontwikkeld voor gecastreerde katten, óf om flink te minderen in het dagelijkse menu. Na de castratie verandert de stofwisseling van uw kat, waardoor de kans op overgewicht groot is.
U krijgt nu op de eerste zak Royal Canin Neutered kat 50% korting, en iedere 11e zak is gratis.