Patient van de maand april: hoge nood!

Op 12 maart kwam Labrador Diva op consult. Mevrouw dacht dat Diva een blaasontsteking zou hebben. Diva plaste kleine beetjes en ze zag dat er ook bloed bij zat.

Een urineonderzoek werd gedaan en de uitslag was opvallend. Met name de kleur van de urine was afwijkend.De urine was bruin/geel van kleur. Er werd een röntgenfoto gemaakt en hierop was een erg grote blaas te zien met blaasstenen.

Omdat Diva haar blaas niet goed kon ledigen door de blaasstenen hebben we haar meteen moeten opereren. Zoals u op de foto kunt zien was de blaas enorm en stond flink op spanning. We hebben de blaas geledigd en de blaasstenen verwijderd.

Diva mocht ’s avonds weer naar huis. De volgende ochtend kwam Diva weer terug op het spreekuur met dezelfde klachten. Omdat haar blaas zo op spanning heeft gestaan, was de blaas gedeelte verlamd. Diva heeft 2 dagen een katheter gehad, zodat de blaas zich zelf kon ledigen. Na 2 dagen hebben wij de katheter verwijderen en kon Diva weer goed plassen!

Enkele dagen later mochten de hechtingen worden verwijderd. Diva kwam vrolijk binnen en de wond zag er keurig uit, Om te voorkomen dat de blaasstenen weer terugkomen bij Diva, krijgt zij nu een speciaal dieet.


Stukje geschreven door de eigenaar van Diva:

We vonden in de nacht van zondag op maandag 12 maart wat plasjes van Diva in huis verspreid donker van kleur en met wat bloed. Een blaasontsteking dachten we, maandagochtend meteen naar de dierenkliniek met de urine van Diva.

De assistente was aan de telefoon dus nam Ellen de urine zelf aan en keek deze meteen na. De uitslag was niet een blaasontsteking maar zei ze er is iets niet goed er is meer aan de hand. Jullie moeten even met Diva zelf langskomen dan kan ik onderzoek doen. Was wel even schrikken. Bij onderzoek door Ellen bleek dat haar buik erg was opgezet en pijnlijk, Diva was echt ziek. Ellen heeft foto’s gemaakt van de buik, wat bleek de blaas zat vol met stenen en een daarvan zat vast. Er werd geen tijd verspild en Diva werd meteen dezelfde dag geopereerd. Na een telefoontje dat de operatie goed was gelukt zijn we Diva ’s middags op gaan halen.

Diva lag heerlijk in een warme bench en was blij om ons weer te zien. Maar Diva had toch weer moeite met plassen en we hebben dinsdagmorgen even gebeld voor advies. Toch weer even langskomen. Het beste was om Diva een dag en nacht op te nemen zodat ze haar in de gaten konden houden. Ging aan het infuus, heeft een catheter gekregen en is woensdag weer naar huis gekomen met de catheter. Ellen had ons wel gezegd dat er constant urine uit de catheter in huis zou lopen maar dat was voor ons geen probleem. Vrijdag is de catheter door Ellen verwijderd. Diva plaste buiten meteen weer als vanouds we waren erg opgelucht.

We zijn zo blij met de deskundigheid en ervaring van Ellen (en mede dierenartsen) die ervoor hebben gezorgd dat dit goed is afgelopen. Met de lieve en betrokken assistentes die je altijd te woord staan waar nooit iets te veel voor is.

Dank jullie wel!!