Nieuw: Tandheelkundige-unit

Het gebit is een belangrijk onderdeel van het lichaam en heeft zowel voor de hond als kat een belangrijke functie in het leven.  Helaas wordt aan het gebit vaak te weinig aandacht besteed!
In de mond komen enorm veel bacteriën voor. Uit onderzoek blijkt dat 80% van onze huisdieren met een ontsteking in de mondholte blijft rond lopen. Het is dus belangrijk om het gebit regelmatig te (laten) controleren.

Sinds kort heeft de kliniek een splinternieuwe tandheelkundige unit. Hiermee kunnen wij zorgvuldig het gebit van uw hond of kat reinigen, polijsten  en vakkundig extracties uitvoeren.
Een paraveterinair die speciaal hiervoor is opgeleid en dus veel  affiniteit heeft met gebitten, zorgt samen  met de dierenarts voor een deskundig resultaat.

Ook kunnen wij met de tandheelkundige  unit het gebit van uw cavia of konijn behandelen. Het komt regelmatig voor dat konijnen en cavia’s haken op hun kiezen hebben waardoor ze slechter  gaan eten. Met een speciaal slijpboortje kunnen wij gemakkelijker de haken verwijderen.

Voor advies kunt u een afspraak maken met de dierenarts of paraveterinair.